Site-uri web de prezentare

Site-ul web de prezentare este probabil cea mai cunoscuta si simpla metoda de a fi prezent pe Internet. A cunoscut o evolutie destul de mare pana in prezent si se regaseste sub o varietate de forme. Rolul sau este acela de a prezenta produsele si serviciile unei companii, portofoliul de lucrari al unui artist, existenta unei persoane, desfasurarea unui eveniment si asa mai departe.

Site-ul web de prezentare are, de cele  mai multe ori,  in componenta informatii sub forma de text, imagini, clipuri video sau animatii. In structura sa apare un meniu cu legaturi spre restul sectiunilor din site, o arie de afisare a continutului si daca este cazul si un meniu secundar.

Obligatoriu, in constructia site-urile din prezent, site-ul de prezentare contine si o pagina cu informatii de contact, o harta cu toate sectiunile prezente, precum si paginile de natura legala (Politica de confidentialitate, Reguli de utilizare, Disclaimer).

Din punct de vedere tehnic, se poate realiza utilizand limbaje de marcare si programare (HTML, CSS, PHP, ASP) precum si software specializat in site-uri interactive (Adobe Flash). Poate beneficia de o interfata de administrare sau poate fi privat de aceasta, in functie de cerintele si bugetul clientului.

In ceea ce priveste costul si timpul de productie, de cele mai multe ori acestea sunt relativ reduse, spre deosebire de aplicatii de natura complexa.