Site-uri web cu administrare online (CMS)

CMS este prescurtarea englezescului Content Management System ce in traducere in limba romana, inseamna Sistem de Management al Continutului. O alta denumire foarte populara pentru acest tip de aplicatie, este site cu interfata de administrare.

In linii mari, acest tip de site-uri web permit unuia sau mai multor administratori, acces la continut, facilitand operatiuni de adaugare, modificare sau stergere. A devenit un instrument foarte util, apreciat de tot mai multi proprietari de site-uri, deoarece adaugarea de update-uri periodice se poate realiza utilizand o interfata simpla si intuitiva si fara a necesita invatarea unui limbaj specific pentru web. Totodata, costurile cu intretinerea unei astfel de aplicatii sunt mai reduse, proprietarul nefiind nevoit sa apleze periodic la webmaster pentru potentialele modificari.

Un exemplu clar al acestui tip de site web, il reprezinta publicatiile online (ziare, reviste) unde data fiind natura frecventa a modificarilor, un astfel de sistem este strict necesar. 

Un CMS, trebuie sa indeplineasca cateva functii de baza:

  • sa fie usor de invatat de utilizat;
  • sa permita administratorului drept de modificare sau stergere a continutului;
  • sa faciliteze adaugarea de sectiuni (pagini) si continut nou;
  • sa permita upload-ul si adaugarea de fotografii si alte elemente media;

Desigur ca sistemul de management al continutului poate fi extins si pot fi adaugate diverse module (ex. afisarea de articole recente, colectii de legaturi, implementarea de sondaje online, etc.)

Articolul pe care il cititi in acest moment, a fost adaugat utilizand un astfel de sistem, pe care l-am dezvoltat si la care adaugam imbunatatiri periodic. Daca sunteti interesat de un astfel de CMS, care poate fi realizat si personalizat conform cerintelor dumneavoastra, va rugam sa ne contactati.