Magazine electronice

Magazinele electronice reprezinta una din marile inovatii aparute in spatiul virtual al Internetului fiind platformele pe care se realizeaza procesul de comert electronic. Au primit titulatura de magazine electronice deoarece existenta lor este in primul rand sub forma virtuala, electronica.

Practic un magazin electronic reprezinta o colectie de produse (sub forma de text, imagine, clip video) si permite, achizitionarea acestora direct de pe site-ul web urmand un set de pasi tipici unei cumparaturi. 

Magazinul electronic cunoaste mai multe forme si anume: cel standard si cel de tip shopping-cart. Magazinul electronic standard este pe scurt un sistem simplu de comenzi, adica in dreptul unui produs sau intr-o sectiune dedicata, se afla un formular de comanda in care se introduc date cum ar fi: produsul dorit, numele si prenumele cumparatorului, adresa de livrare, etc. Cele mai dese si utile sisteme sunt defapt cele de tip shopping cart (cos de cumparaturi) deoarece, utilizatorul, in calitate de potential cumparator pe site, poate adauga unul sau mai multe produse in cosul virtual de cumparaturi. Procesul se finalizeaza dupa inregistrarea sau autentificarea utilizatorului si alegerea modalitatii de plata. Odata preluata comanda, administratorul va dispune trimiterea acesteia spre cumparator.

Comertul electronic este in plina dezvoltare, exista exemple concrete de companii ce tranzactioneaza din vanzarea de produse online, milioane de dolari anual (www.amazon.com, www.newegg.com).

Avem experienta in dezvoltarea si implementarea de magazine electronice, iar daca sunteti interesat, nu ezitati sa ne contactati pentru o cotatie de pret gratuita.